Alimentele asigura energia de care organismul nostru are nevoie pentru intreprinderea diferitelor activitati (fizice, psihice). Alimentele sunt transformate printr-un ansablu de reactii chimice, care au loc mai întâi la nivelul aparatului digestiv(digestie) si apoi la nivelul celulelor (respiratia celulara) in substante chimice simple usor de asimilat si apoii utilizat de catre organism.
Digestia este un proces chimic prin care alimentele sunt descompuse in substante nutritive. Principalele substante (factori) nutritive sunt: proteinele, lipidele si glucidele. Proportiile indicate in alimentatie intr-o zi sunt: 55% glucide, 30% lipide, 15% proteine.
Info nutritiv la carnea de prepelita (100g):
- calorii: 134 (561kJ) astfel 92.9 calorii, adica 389kJ, din proteine; 40.9 calorii din grasimi, 0.2 calorii din carbohidrati;
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.