68 poze   19342 vizite

retete din carne

RETETE CULINARE DIN CARNE DE PREPELITA

Prepelita Chasseur

Punem prepelitele sa se prajeasca bine in tigaia in care vor fi servite. Se deglaseaza apoi cu putin cognac si se servesc foarte fierbinti.
Prepelite a la Jardiniere

Se prajesc prepelitele in unt. Dezlegam cu putin cognac si un pahar mic de vin negru, in care s-a amestecat coaja de la un sfert de portocala. Adaugam trei linguri de bulion concentrat, doua linguri de gelatina de coacaze, vreo patruzeci de visine fierte in sirop si racite. Inainte de a fi puse in sos, visinile trebuiesc scurse foaret bine, iar daca sosul pare prea dulce, se acreste cu cateva picaturi de suc de lamaie proaspat stors.
Prepelite a la Flamande

Cu doua zile inainte de a fi gatite , prepelitele se inchid intr-o terina stropite cu putin cognac si cu cateva bucati de gutuie, bine coapte si se lasa la rece. In momentul frigerii, se scot gutuile si se pune o bucata de unt; se acopera terina si se pune la cuptor douazeci de minute. Se serveste direct din terina, cu o sosiera cu gelatina de gutui.
Prepelite a la Normande

Se iau sase mere mari si se taie cate un capac; se golesc apoi se aseaza in fiecare cate o prepelita care inainte a fost fripta in unt, cu cate o bucatica de unt in interior. Se stropeste cu cateva picaturi de cidru sau vin, se pune capacul marului, scobit si el si apoi se infasoara fiecare mar intr-o foaie de coca, se aseaza pe o tava unsa cu putin unt si se rumenesc, apoi dupa o jumatate de ora se servesc pe o farfurie incalzita.
Prepelite la frigare

Se jumulesc prepelitele, se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc repede si se sterg cu o carpa curata si uscata. Se sareaza, se pune ficatul inauntru, se inveleste fiecare prepelita in cate o foaie de vita, apoi intr-o feliuta de slanina si se leaga cu ata. Astfel pregatita, prepelitele se pot infige in frigare sau se pot pune la cuptor. Se infig de-a latul , in frigare, cate 3-4 prepelite. Se frig apoi pe gratar sau pe carbuni zece sau cincisprezece minute, dupa gust. Se scot apoi atele si slanina. Foile de vita se arunca, dar slanina se pastreaza. Se sareaza prepelitele si se servesc pe felii de paine prajita, peste care se aseaza mai intai slanina.
Prepelite la tava

Pregatite ca pentru frigare, prepelitele se aseaza in tava una langa alta, se pun la cuptor cu unt si se stropesc tot timpul cu sosul din tava. Durata coacerii la cuptor va fi de circa un sfert de ora. Se scot din tava, se dezvelesc din slanina si foile de vita, se aseaza pe un platou cu pireu de cartofi in forma de piramida, pe care se sprijina de jur imprejur prepelitele, iar in jurul platoului se aseaza feliile de slanina. Sosul din tava se toarna deasupra.


Prepelite inabusite

Se curata prepelitele, se pregatesc ca mai inainte, apoi se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, in care s-a calit mai inainte o ceapa taiata marunt. Se adauga doua rosii rupte in patru, un pahar de vin rosu, o foaie de dafin. Se acopera si se lasa un sfert de ora la foc potrivit. Se aseaza repede pe farfurie si se servesc stropite cu sosul din cratita.


Ostropel de prepelite

Se iau prepelitele si se rumenesc intr-o tigaie, cu ceapa tocata marunt, in unt. Se adauga apoi un praf de faina, se stinge cu putina apa si se acopera vasul, ca sa se fragezeasca carnea. Din cand in cand se mai adauga cate o lingura de apa. Cand carnea este moale, se adauga cateva linguri de suc de rosii sau o lingura de pasta de rosii dizolvata in prealabil in apa calduta, cativa catei de usturoi, doua foi de dafin, cateva boabe de piper. Cand este aproape gata, se adauga doua sau trei linguri de vin rosu, apoi se lasa cateva minute la cuptor ca sa scada.
prepelite cu garnitura de legume
prepelite cu garnitura de legume
24022011903
24022011903
24022011904
24022011904
03012011809
03012011809
03012011810
03012011810
prepelite la cuptor cu legume la wock
prepelite la cuptor cu legume la wock
07042010584
07042010584
30122010802
30122010802
30122010803
30122010803

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.